У вагоні пригощали салом: "Укрзалізниця" показала, як таємно доставляла Бориса Джонсона до Києва (відео)

Прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, який приїхав до Києва потягом, українські залізничники пригощали салом, передають Патріоти України.

«Борис Джонсом ще раз довів, що у нього залізний характер. З перших днів війни дієво допомагає Україні, а вчора особисто прибув до Києва, ще й пройшовся разом з нашим президентом вулицями столиці. Допомогли здійснити цей блискавичний візит наші залізні люди. Борис Джонсон пообіцяв надати Україні $ 500 мільйонів кредиту, відправити в Україну 120 БТРів, нові протикорабельні ракетні комплекси та техніку ще на $ 130 мільйонів. Так, ми пригощали його салом на борту потягу» , — розповіли в «Укрзалізниці».

Борис Джонсон, який їхав до Києва з Польщі, подякував залізничникам: «Я чув, що вас тут називають „залізні люди“. Це, звичайно, пов'язано з вашою залізничною індустрією, але водночас відображає і ваш дух, справжній український дух, я глибоко співчуваю вашим втратам і подумки з постраждалими залізничниками в Краматорську. Я хочу, щоб ви знали — Сполучене Королівство підтримує вас у цій боротьбі!»

Більше про те, яку допомогу надасть Україні Великобританія, розповів нардеп Олександр Качура. Це 120 бронемашин і нові протикорабельні ракети, зенітні ракети Starstreak, 800 протитанкових ракет і високотехнологічні боєприпаси для точних ударів на суму 130 мільйонів доларів, 500 мільйонів доларів від Світового банку, 394 мільйони фунтів стерлінгів від Великої Британії у вигляді безповоротної допомои.

Візит британського прем'єра не анонсувався і став «сюрпризмом». Саме так про нього повідомляло посольство Великої Британії в Україні. Він провів переговори у форматі тет-а-тет із українським президентом Володимиром Зеленським.

Як повідомляє «Голос Америки», обговорювалася «довгострокова підтримка України» з боку Сполученого Королівства, включаючи фінансову та військову допомогу. Анонсувалося, що Україні також передадуть нелетальні види озброєнь — на додаток до вже обіцяних 200 тис. одиниць спорядження українцям будуть поставлені бойові каски, жилети куленепробивні та прилади нічного бачення.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...