"У вас залишився тиждень": Резніков звернувся до військовозобов'язаних росіян (відео)

Міністр оборони України Олексій Резніков попередив росіян, що керівництво РФ готується до нової мобілізації і вже за тиждень планує закрити кордони, передають Патріоти України.

"Напередодні нового року я звертаюся до громадян Росії, які є військовозобов'язаними. Насамперед, це стосується жителів великих російських міст. Я точно знаю, що у вас залишився приблизно один тиждень, поки ще є хоч якийсь вибір.

На початку січня російська влада закриє кордони для чоловіків, потім оголосить воєнний стан і почне чергову хвилю мобілізації. Кордони теж будуть закриті і в Білорусі", - сказав Резніков.

Резніков зазначив, що не закликає росіян вірити йому на слово, проте ставить їм питання: "Коли ви підете на війну, де можете загинути або стати калікою на все життя, за що конкретно ви будете воювати?".

Він також розкритикував "план" російських військових, які уже 10 місяців стверджують, що усе йде "за планом": "За цим "планом" у зонах набирають десятки тисяч зеків у приватну військову компанію. Власнику цієї компанії дозволено витирати ноги об кадрових російських військових. Хоча простих людей кидають у в'язниці за "дискредитацію армії".

За цим планом, стверджує Резніков, росіяни уже півроку безуспішно штурмують невелике українське місто Бахмут, поклавши там десятки тисяч солдатів.

Також згідно з "планом" окупантів Швеція і Фінляндія закінчують вступ до НАТО, хоча рік тому ці країни хотіли зберегти нейтралітет. На думку міністра оборони, керівництво Росії вже давно розуміє, що затія з війною проти України обернулася для них катастрофою: "В інтересах Росії - якомога швидше цю війну закінчити".

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...