У Вашингтоні намітилися зрушення у бік передачі Україні ATACMS та винищувачів, - Reuters

США почали розглядати питання про передачу Україні балістичних ракет ATACMS і винищувачів F-16. Захід уже готовий розпочати навчання пілотів. Про це під час візиту до Києва у вівторок, 21 лютого, заявив американський політик, голова комітету Палати представників із закордонних справ Майкл Маккол. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

За його словами, у Вашингтоні зміщується імпульс у бік відправлення Україні далекобійної зброї. Маккол визнав, що адміністрація президента США та Рада національної безпеки, як і раніше, розходяться в думках щодо того, як швидко і яку зброю відправити нашій країні. Проте зрушення у цьому питанні вже є.

"Але я бачу наростаючий імпульс до введення артилерії та літаків. І в будь-якому випадку ми можемо розпочати навчання пілотів прямо зараз, щоб вони були готові", – сказав Маккол.

Окрім того, американський депутат після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським сказав, що український лідер дав йому список зброї, необхідної нашій країні. У ньому є і F-16, і ATACMS. Зеленський аргументував цю необхідність тим, що така зброя здатна дійти до Криму, щоб уразити іранські безпілотники, якими Росія атакує Україну.

Президент нашої країни вже прокоментував зустріч із делегацією Палати представників Конгресу США та Майклом Макколом. Він назвав її важливою. "Ми цінуємо всі кроки, які були підтримані президентом США та Конгресом. Вдячні за пакети допомоги нашій армії, нашим військовим на полі бою та, звичайно, за фінансову підтримку для подолання всіх викликів, що виникли внаслідок російської агресії. Дякую американським конгресменам за підтримку України та розуміння важливості посилення допомоги для досягнення нами перемоги над агресором", – заявив президент.

Знову поранені, в тому числі діти: Росіяни вкотре обстріляли Харків

субота, 18 травень 2024, 16:52

Під час повітряної тривоги у суботу, 18 травня, в Харкові пролунала серія вибухів. Внаслідок російських ударів по місту є руйнування житлової інфраструктури. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов у Telegram-каналі, передають Патріоти України. "П...

"Ми наблизилися до позитивного прогнозу": Глава міноборони Словаччини розповів про стан Фіцо

субота, 18 травень 2024, 16:43

Після повторної операції лікарі дають позитивний прогноз щодо стану прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, пораненого кількома пострілами в живіт 15 травня. Про це міністр внутрішніх справ країни Роберт Калиняк повідомив 18 травня, відео його заяви ...