У "вати" буде істерика: Американський фрегат берегової охорони зайшов в Одесу (фото, відео)

У понеділок, 10 травня, в порт міста Одеси увійшов американський фрегат берегової охорони USCGC Hamilton, який раніше брав участь у спільних навчаннях з українськими військовими моряками. Про це повідомляє місцеве видання "Думська", опублікувавши фото та відео з причалу на одеському Морвокзалі, передають Патріоти України.

За останні 13 років це перший візит корабля американської берегової охорони в Одесу. У 2008 році в український порт заходив фрегат USCGC Dallas (WHEC 716).

Фрегат USCGC Hamilton належить до типу Legend, його було введено до складу берегової охорони в грудні 2014 року. Його довжина 127 метрів, ширина - 16, осадка - 6,4 метра. Повна водотоннажність складає 4180 тонн. Військовий корабель здатний розвивати швидкість понад 28 вузлів. Екіпаж фрегата - 111 моряків, включаючи 15 офіцерів.

На озброєнні USCGC Hamilton перебуває 57-мм гармата Mk110, чотири кулемети Браунінг, система ближнього бою Block 1B Phalanx, різне радіоелектронне обладнання, зокрема система радіоелектронної боротьби (РЕБ), вертоліт MH-65 Dolphin і пара безпілотних літальних апаратів типу VUAV.

Американський фрегат на початку квітня вийшов з США, подолав Атлантику, відвідав американські військово-морські бази в Іспанії і та Італії, а в акваторію Чорного моря увійшов 27 квітня. Тут він провів навчання з турецьким фрегатом "Явуз", після чого з 4 по 6 травня перебував в порту Батумі, де проводив навчання з грузинськими катерами типу "Айленд".

У суботу, 8 травня, флагман української Морської охорони корвет BG50 "Григорій Куроп'ятников" провів спільні маневри з американським фрегатом за 100 миль від Одеси під час 4-бального шторму. Пізніше групу кораблів доповнив український патрульний катер "Старобільськ" для проведення вправ типу Passex.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...