У вбитих були зв'язані руки: У Карабасі знайдено братську могилу часів війни 1990-х років (фото)

У звільненому від окупації у 2020 році селі Еділлі Ходжавендського району Азербайджану виявлено масове поховання. Судячи зі знайдених тут фрагментів речей і одягу, в могилі поховані військовослужбовці. Про це повідомляє Аaljazeera, передають Патріоти Украни.

Зокрема, там виявлені останки 12 осіб, руки і ноги яких були зв'язані дротом. Попередній огляд останків дозволяє говорити про те, що їх піддавали тортурам. У всіх руки поверх голів, на кістках простежуються сліди пошкоджень і травм. Переломи кісток черепів свідчать про нанесення ударів по ним тупим предметом.

За словами директора Об'єднання судово-медичної експертизи та патологічної анатомії Міністерства охорони Здоров'я Азербайджану Адалата Гасанова, виявлене масове поховання в селі Еділлі вже третє за рахунком. До цього були знайдені останки 25 осіб.

"Після ексгумації цих останків у відповідному порядку розкопки будуть продовжені. Під ними також можуть перебувати ще останки", - сказав він.

Омбудсмен Азербайджану Сабіна Алієва заявила, що ймовірно, виявлені останки належать азербайджанцям, які зникли безвісти під час Першої Карабаської війни і доля яких досі невідома. Незважаючи на неодноразові заклики вірменська сторона відмовляється надати інформацію про долю цих людей, а також про місця масового поховання азербайджанців, щоб приховати від світової спільноти скоєні нею військові злочини.

Нагадаємо, ще одне масове поховання азербайджанців в селі Еділлі було виявлено в лютому цього року. За фактом виявлення на території села Еділлі Ходжавендського району масового поховання у військовій прокуратурі Азербайджану порушено кримінальну справу за статтями 115.4, 120.2.1, 120.2.7 і 120.2.12 Кримінального кодексу.


Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...