"У великих війнах...": В ОПУ розповіли, чи погодиться Україна на посередництво у переговорах з РФ

В Офісі президента України (ОП) допустили передачу мирних пропозицій Кремлю через посередників. Про це заявив радник глави ОП Михайло Подоляк в ефірі єдиного телемарафону, передають Патріоти України.

Водночас радник наголосив, що єдиний спосіб розпочати переговори — це виведення російських військ із території України. Припинення вогню РФ використовує лише для накопичення сил і початку чергової фази протистояння, переконаний він.

Подоляк нагадав, що аналогічну схему з передачі ініціатив застосовували під час укладення "зернової угоди". Радник глави ОП Подоляк дав зрозуміти, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який поїхав до Москви на зустріч із російським президентом Володимиром Путіним, не підходить на роль посередника.

"Будь-яка країна, яка серйозно налаштована на певну роботу, не буде публічно виходити і говорити банальні речі. Коли кажуть, що "ми за негайне припинення вогню", значить країна не готова до місії посередництва. У великих війнах це зовсім іншого роду робота", — окреслив позицію Подоляк.

Треба абсолютно точно розуміти, хто жертва, а хто — агресор у війні, а також які концептуальні основи міжнародного права порушено, підсумував він.

На концерті Кобзона - аншлаг: ЗМІ з'ясували, скільки військових втратила Росія за рік боїв під Вугледаром

неділя, 6 жовтень 2024, 7:30

Ворог заплатив вкрай високу ціну за захоплення Вугледара. Наразі навіть приблизно не можна встановити загальну кількість окупантів, які були ліквідовані нашими військовими під час штурмів українського міста, яке Росія намагалася захопити з початку війн...

"Велику роль відіграє ландшафт": Військові заявили про складну ситуацію на Покровському напрямку

неділя, 6 жовтень 2024, 6:27

Ситуація на Покровському напрямку фронту наразі дуже складна, оскільки загарбники проводять штурмові дії цілодобово і залучають для цього велику кількість особового складу та техніки. Про це в етері Еспресо розповів начальник служби зв’язків з громадсь...