У Верховній Раді пропонують позбавляти громадянства державних зрадників

До Верховної Ради України надійшов законопроєкт, який пропонує позбавляти громадянства державних зрадників. Відповідний проєкт закону надійшов до українського парламенту в четвер, 9 червня. Про це йдеться на сайті Верховної Ради, передають Патріоти України.

Законопроєкт пропонує внести зміни до статті 111 Кримінального кодексу України щодо позбавлення громадянства України за державну зраду. Його автором є депутат Сергій Кузьміних.

"Абзац другий частини другою викласти у такій редакції: "караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна та позбавленням винних осіб громадянства України". Доповнити статтю приміткою такого змісту: "Примітка. У цій статті під позбавленням громадянства України слід розуміти припинення правового зв’язку між фізичною особою і Україною, що знаходить свій вияв у їх взаємних правах та обов’язках відповідно до підстав та порядку передбачених Законом України "Про громадянство України", - йдеться у проєкті закону.

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...