У відповідь на визнання Байденом геноциду вірмен турецька партія Vatan запропонували визнати Крим російським

Турецька партія Vatan ( "Батьківщина") у відповідь на визнання президентом США Джо Байденом геноциду вірмен в 1915 році запропонувала визнати Крим російським. Це сталося 26 квітня на мітингу перед посольством США в Анкарі. Про пропозицію повідомило РІА "Новости", передають Патріоти України.

Байден офіційно визнав геноцидом масові вбивства етнічних вірмен, організовані на початку XX століття в Османській імперії, 24 квітня. У відповідь партія Vatan провела мітинг в Анкарі. "Ми звертаємося до уряду. На атаку Байдена не можна відповісти словами. Вживання заходів є обов'язковим. Бази Інджирлік і Кюреджик повинні бути негайно взяті під повний контроль турецьких ЗС, а американські війська повинні бути відправлені в свою країну протягом 15 днів. Для визнання Криму і Абхазії, а також Турецької Республіки Північного Кіпру повинні бути розпочаті дипломатичні контакти з Росією, Іраном і Азербайджаном", - таке звернення зачитав на мітингу генсек партії Озгюр Бурсали.
У політсилі впевнені, що визнання Байденом геноцидом подій 1915 року неправомірно за відсутності рішення міжнародного суду. Також в заяві партії зазначається, що, відповідно до прийнятого в 2015 році вердиктом Європейського суду з прав людини, голова партії Vatan Догові Перінчек, засуджений раніше в Швейцарії за расову дискримінацію, мав право заперечувати, що масові вбивства вірмен в Османській імперії в 1915 році були геноцидом. Перінчек тоді заявляв, що "геноцид вірмен - величезна міжнародна брехня".
Партія Vatan паралельно провела акцію протесту перед генконсульством США в Стамбулі і має намір організовувати такі заходи протягом тижня в різних містах Туреччини.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...