У військ Путіна почалися проблеми? Окупанти змінили пріоритети на Донбасі

Розгортання зони оборони Центрального угруповання окупаційних військ свідчить про те, що російське військове командування може вважати малоймовірним швидке тактичне просування в районі Авдіївки. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Командування РФ може покласти на Центральне угруповання військ контроль за основними наступальними зусиллями Росії в Донецькій області.

В ISW нагадали, що напередодні наступальної операції РФ із захоплення Авдіївки від жовтня 2023 року до лютого 2024 року російські війська перекинули Центральне угруповання військ із району Кремінної на Авдіївський напрямок і приступили до зосередження в цьому районі майже всіх підрозділів Центрального військового округу (ЦВО), дислокованих в Україні.

Окупанти почали наступальну операцію на Торецьк у середині червня 2024 року. Відповідальність за неї покладено на Центральне угруповання військ, яке передислокувало більшу частину 27-ї мотострілецької дивізії ОМС з району Авдіївки до Нью-Йорка.

Розгортання зони оборони Центрального угруповання військ свідчить про те, що російське військове командування може вважати малоймовірним швидке тактичне просування в районі Авдіївки.

"Незрозуміло, чи ґрунтується ця можлива оцінка на зменшенні обмежень у матеріальній і живій силі України чи конкретно на оцінці неспроможності Центрального угруповання військ виконати поставлені завдання", - йдеться у звіті ISW.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...