У військ Путіна почалися проблеми: Росія може провалити всі наступальні операції у 2023 році через дефіцит боєприпасів, - ISW

Російський оборонно-промисловий комплекс не може виготовляти достатню кількість боєприпасів, що може унеможливити наступальні операції агресорів на сході України у 2023 році. Таку думку висловили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

У повідомленні вказується, що добова щільність артилерійського вогню зі сторони росіян впала на 75% порівняно з попередніми періодами війни.

Експерти припускають, що це відбувається через значний дефіцит боєприпасів, з яким зіткнулись загарбники, тому можуть переглядати свою тактику ведення подальшої війни.

Експерти зазначили, що росіяни використали свої основні запаси 122-мм і 152-мм калібру в очікуванні, що посилені артилерійські обстріли дадуть швидкий результат.

"РФ тепер повинна перекидати додаткові снаряди з тилових районів та закуповувати додаткові боєприпаси в іноземних держав, щоб протидіяти такій нестачі, що призведе до зниження темпу стрільби", - вказують фахівці.

В Інститут вивчення війни додають: "У Росії все частіше визнають, що фундаментальні проблеми, такі як дефіцит боєприпасів і нездатність забезпечення військ, серйозно перешкоджають проведенню наступальних операцій".

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...