У військ Путіна великі проблеми: РФ не може наступати на Донбасі через сильний "снарядний голод", - The Wall Street Journal

Російські окупанти не можуть піти в наступ на Донбасі через серйозну нестачу артилерійських снарядів. Ця нестача стала більш помітною в останні тижні. Про це повідомляє The Wall Street Journal. передають Патріоти України.

У Міноборони Британії заявили, що на багатьох ділянках фронту тепер встановлена навіть якась норма для окупантів щодо використання снарядів на день. Там також переконані, що саме це нормування стало причиною російських "невдач" на фронті. Однак РФ хоче почати використовувати старі боєприпаси, які раніше вважалися непридатними для використання.

Через таку нестачу Кремль намагається всіляко домовитися з Північною Кореєю та іншими своїми партнерами, щоб купити у них боєприпаси.

Скільки РФ витрачає снарядів на день

Варто нагадати, що ще в перші місяці війни окупанти незліченно використовували боєприпаси, ніби їх запаси безмежні. Аналітики стверджують, що РФ випускає близько 10 тисяч снарядів в день, в той час, як минулого літа ця кількість була на рівні 20-30 тисяч в день. Що стосується України, то за даними видання, ЗСУ витрачають в день приблизно 3 тисячі боєприпасів.

Бої за Бахмут

Попри те, що у Росії серйозна нестача снарядів, окупантам вдалося просунутися в районі Бахмута. Місто досі перебуває під загрозою оточення, проте ЗСУ не відступають.

"На Сході дуже важко, дуже боляче. Нам потрібно знищити військову міць ворога, і ми це зробимо", - говорив президент України Володимир Зеленський.

Видання стверджує, що "лінією розмежування між українською та російською арміями тепер є річка Бахмутка", яка ділить Бахмут навпіл. Окупанти продовжують обстрілювати місто з трьох сторін. Вони сподіваються, що їм вдасться захопити Донбас.

Мстився державі за "образу": СБУ затримала одесита, підозрюваного в коригуванні ударів по будівлях Служби безпеки і прокуратури

середа, 24 квітень 2024, 13:44

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, підозрюваного в підготовці серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це 24 квітня в Telegram повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. . "Серед координат, які він передавав рашистам, було ...

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...