У військ Путіна великі проблеми з кадрами: У ISW розповіли, як у Шойгу хочуть вирішити питання

Участь у війні проти України в лавах окупаційних військ Російської Федерації беруть іноземні "добровольці". Зокрема, найманці служать у підрозділах повітряно-десантних військ країни-агресора. На це звернув увагу Інститут вивчення війни (ISW). Звіт на 3 жовтня було опубліковано на сайті американського аналітичного центру, передають Патріоти України.

В ISW заявили, що РФ продовжує вербувати іноземних "добровольців" для служби у "відносно елітних, але, ймовірно, деградувалих російських повітряно-десантних підрозділах". Йдеться про угруповання, які зазнали значних втрат під час "СВО".

Інститут вивчення війни вказав на повідомлення одного із пропагандистських військкорів від 3 жовтня. Росіянин підтвердив, що у ПДВ держави-агресора служать "добровольці" з Непалу.

ISW раніше повідомляв, що громадяни Куби, за повідомленнями з відкритих джерел, служать у російській 106-й дивізії ПДВ.

Незважаючи на нестачу кадрів, міністр оборони Росії Сергій Шойгу продовжує стверджувати, що нові призовники не будуть спрямовуватися на війну проти України. Також Шойгу похвалив зусилля з набору військових-"добровольців".

Осінній призов розпочався у РФ 1 жовтня 2023 року. Відповідно до заяв, російська армія набере загалом 130 000 військовослужбовців.

Шойгу запевняє, що призовники з тимчасово окупованих регіонів України не будуть задіяні у війні. Водночас український уряд продовжує повідомляти про спроби Росії змусити українців на ТОТ служити в російській армії. Також наших громадян агітують воювати проти рідної країни.

Велика небезпека: Росія почала використовувати дешеві безпілотники для виявлення ППО України

субота, 27 липень 2024, 6:20

Росія почала використовувати нові дешеві безпілотники у своїх далеких атаках на Україну, щоб виявляти засоби ППО, фіксувати ушкодження і діяти як приманки, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За останні два-три тижні Росія застосувала д...

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...