У військ РФ в Україні додасться проблем через зиму, використання ракет із ядерного арсеналу - ознака відчаю, - Майкл Кларк

Поточний тиждень є часом "зміни погоди" для обох сторін на фронті в Україні. Водночас українські війська краще екіпіровані для зимівлі в окопах, а в російських сил через холодний сезон лише додасться проблем, передають Патріоти України.

Тому агресору залишається вдаватися до використання ракет із ядерного арсеналу, що є ознакою його розпачу. Про це заявив військовий та оборонний аналітик Sky News професорМайкл Кларк.

"Зараз на кілька днів похолодає на чотири-п'ять градусів нижче нуля. Земля промерзне і залишиться мерзлою. Це важливо для військ. Оскільки погода зараз стає холодною, це підкреслить різницю між російськими та українськими силами", – зазначив він.

За його словами, щоб пережити зиму, війська мають бути добре забезпечені й екіпіровані, їх необхідно регулярно виводити з окопів.У цьому сенсі професор вважає, що ЗСУ впораються краще, ніж окупанти, бо тепер вони краще оснащені та мотивовані, щоб продовжувати свій курс на передовій. "А багато росіян вже незадоволені й не хочуть бути там", – каже Майкл Кларк.

Він також припускає, що повідомлення про те, що ЗС РФ використовують ракети без ядерних боєголовок як потенційну приманку для української протиповітряної оборони, можуть бути ознакою "розпачу" з їхнього боку.

"Бойові дії на сході Донбасу посилюються, тому що українці мають шанс відкинути росіян туди, звідки вони почали в лютому. А Москва розгорнула свою смертоносну групу "Вагнера" в Бахмуті", – додав професор.

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...