У ВМС України освоюють швидкісні човни отримані від США

У ВМС України освоюють швидкісні човни отримані від США

Військово-Морські Сили України почали освоювати швидкісні човни отримані від США, повідомляють Патріоти України з посиланням на АрміяInform.

У Практичній гавані в Одесі, на території Військово-морської бази «Південь» розпочалося освоєння швидкісних човнів, які були передані ВМС України в межах американської матеріально-технічної допомоги.

Це десять 7-метрових човнів з жорстким корпусом типу RIB від компанії Metal Shark.

У ВМС України освоюють швидкісні човни отримані від США. Човни 7M RIB ВМС України. <p data-verified=За словами начальника відділу експлуатації та забезпечення технічним та рятувальним майном управління експлуатації судноремонту, озброєння командування логістики командування ВМС ЗС України капітана 1 рангу Олексія Голубева, освоєння човнів відбувається у два етапи.

Спуск на воду човна 7M RIB ВМС України. Фото: АрміяInform
Перший, який зараз триває, включає перевірку човнів з боку американської сторони, випробування їх на воді, запуск двигунів, перевірка роботи всіх систем та обладнання, проходження акваторією, відпрацювання основних елементів руху.

Другим етапом буде навчання особового складу, який закріплений за даними човнами.

У ВМС України освоюють швидкісні човни отримані від США. Спуск на воду човна 7M RIB ВМС України. Фото: АрміяInform

Військові моряки під наглядом американських колег вивчатимуть, як підготувати катер до виходу у море, правильно транспортувати, управляти та експлуатувати на воді, обслуговувати та проводити ремонти.

Після всіх випробувань та навчання екіпажів, катери будуть передані до визначених військових частин та установ ВМС України.

7M RIB – це багатоцільові човни для роботи на мілководді. Вони мають склопластиковий корпус, який по периметру обшитий і надувними балонами з міцного матеріалу.

Човен 7M RIB ВМС України. Фото: АрміяInform

Завдяки цьому човни є універсальною платформою та підходять для широкого спектра застосувань.

Човен може бути обладнаний двома підвісними бензиновими двигунами або одним дизельним водометом.


Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...