У ВМС визначились із озброєннями для переданих США Island (фото)

На два переданих від США патрульних катери будуть встановлені стволи та автомати з 25-мм спареної артилерійської установки 2М-3М.

У ВМС ЗС України визначились з майбутніми артилерійськими установками до патрульних катерів “Слов’янськ” та “Стробільськ” типу Island. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Командування ВМС ЗС України.

На два переданих від США патрульних катери типу Island будуть встановлені стволи та автомати з 25-мм спареної артилерійської установки 2М-3М.

Комендори патрульних катерів вже проходять підготовку по цим артустановкам у Навчальному центрі ВМС ЗС України.

Очікується, що гармати будуть встановлені на лафети від артилерійських установок MK-38 Mk.0 котрі були на катерах типу Island.

Тобто на катерах залишиться артилерійська установка з ручним наведенням без стабілізатора. У перспективі майбутні катери типу Island вже можуть бути озброєні американськими артустановками Mk 38 більш пізнішої версії, котрі вже мають оптико-електрону систему наведення та стабілізацію. Також розглядається доотримання аналогічних установок і на “Старобільськ” та “Слов’янськ”, проте остаточного рішення не прийнято.

2М-3М є засобом самоооборони кораблі та може бути використаних для знищення цілей на відстані до 3 000 метрів.

Тактико-технічні характеристика автоматів:

Калібр: 25 мм
Довжина ствола: 2000 мм
Довжина автомату: 2810 мм
Маса снаряду: 672 грами
Початкова швидкість польоту снаряду: 890 м/с
Швидкострільність: близько 300 м/с
Вага автомату: 101 кг

25-мм спарена артилерійська установка 2М-3М стоїть на озброєнні єдиного у складі ВМС ЗС України рейдового тральщика «Генічеськ», також у складі Морської охорони є три катери проєкту 1204 «Джміль», що теж ними озброєні:

  • «Лубни» (BG-81)
  • «Ніжин» (BG-83)
  • «Ізмаїл» (BG-84)

Минулого року всі вони пройшли докові ремонти на підприємстві ТОВ «Дунайсудосервіс».

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...