У ВМСУ пояснили, чому Керченський міст досі не знищений

Незаконно побудований Росією Керченський міст досі не знищений тому, що у ЗСУ є пріоритетність цілей, та заважають певні заходи, які проводить противник. Про це у понеділок, 21 жовтя, під час телемарафону заявив речник Військово-морських сил ЗС України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук, передають Патріоти України.

За словами речника, підрозділи ВМС ЗСУ вже неодноразово вражали об’єкти, які знаходились у східній частині Азовського моря.

"Це і Краснодарський край, і Єйськ, порт Кавказ… Тобто, якщо взяти мапу, то зрозуміло, що міст в зоні ураження наших систем озброєння. І це ні для кого не секрет, що всі ці системи працювали навіть далі, ніж знаходиться ця незаконна прибудова", - сказав Плетенчук.

Він зазначив, що суто технічно українські військовослужбовці мають можливість завдати удару по мосту.

"Але не слід забувати, що є пріоритетність цілей. І про те, що є протидія з боку ворога. І всі ці фактори впливають на кінцевий результат, скажімо так", - підсумував він.

Правоохоронці РФ оголосили в міждержавний розшук громадянина Грузії Олександра Інасарідзе та громадянина України Сергія Андрійченка, яких Москва звинувачує у причетності до "підриву" Керченського мосту у 2022 році.

Процес затягнеться? Стало відомо, коли в Україні добудують завод з виробництва Bayraktar

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:25

Турецька компанія Baykar планує завершити будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні до серпня 2025 року. Про це повідомляє агентство Reuters, передають Патріоти України. За словами генерального директора Халука Байрактара, заво...

"Пропоную всім заспокоїтись": У Дніпрі відреагували на заклики до оборони регіону

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:07

Дніпропетровську область вже готують до оборони. Це роблять без зайвого розголошення, заявив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у своєму Телеграм, передають Патріоти України. "На тлі останніх заяв про оборону Дніпропетровщини. Проп...