У ВМСУ розповіли про ситуацію на Чорному та Азовському морях

В акваторії Чорного моря російські окупанти тримають у бойовій готовності чотири надводні кораблі. Вони оснащені 24 крилатими ракетами "Калібр", які в будь-який момент можуть вдарити по Україні. Про це повідомляють ВМС ЗСУ в Telegram, передають Патріоти України.

Загроза також йде і з Середземного моря, де окупанти отримають на готові п'ять носіїв крилатих ракет. "В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні до 4 кораблів та катерів", - йдеться у повідомленні. Повідомляється, що в інтересах країни-агресорки за добу Керч-Єнікальською протокою прохід до Азовського моря здійснили 30 суден, з них п'ять рухалося з протоки Босфор.

Водночас, до Чорного моря прохід здійснили – 38 суден, з них п'ять суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор; "РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря", - наголосили в ВМС ЗСУ.

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...