У ворога є чотири цілі: Росіяни активізували повітряний терор України з конкретним прорахунком, - експерт

З початку травня росіяни не припиняють свій повітряний терор, атакуючі різні регіони України з використанням ракет та дронів-камікадзе. Значну частину удару приймає на себе територія Київщини, передають Патріоти України.

В росіян можуть бути чотири основні стратегії та цілі для активізації своєї терористичної діяльності по столиці. Про це 24 Каналу розповів ексспівробітник СБУ, експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

За повідомленнями Ступака, досі коригувальники-зрадники іноді намагаються передати відомості для обстрілів в Росію, хоч СБУ посилено працює над їх виявленням.

Часто росіяни намагаються потрапити пальцем в небо. Просто по Google-картах вираховують, де теоретично можна заховати якесь виробниче підприємство, або ремонтну базу, або базу зберігання,
– додав аналітик.

Цілі росіян

Якщо припустити, що Росія в обстрілах користується логікою, то можна зробити висновок, що перш за все метою Росії є терор, навіювання страху на населення. Мовиться про мешканців Києва та першою чергою іноземних дипломатів, що тут живуть.

З іншого боку, оскільки Росія не має перемог на фронтах, вони вирішили тероризувати мирне населення, щоб якось відігратися.

Ще однією ціллю окупантів є пошук української ППО. Сьогодні вночі було 20 "Шахедів". Я впевнений, що так вони намагаються вирахувати місця розташування нашої ППО, аби, при плануванні наступних атак, можна було влучити в ці місця і знищити, – додав ексспівробітник СБУ.

І четвертою стратегією може бути намагання вирахувати, де в Києві розташовані в пунктах тимчасового зберігання військова техніка, військове спорядження і амуніція, яку готують для українського контрнаступу.

Можливо, в них склалося враження, якщо Київ максимально убезпечений, то тут десь можуть приховувати техніку. Пам'ятаєте, на початку війни вони активно бомбардували виробничі потужності на околицях Києва, в центрі Києва, які ще з Радянського Союзу використовуватися для виготовлення озброєння, – зауважив Ступак.

Джерело: 24 канал

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...