У ворога є плани, але: Заблоцький оцінив, чи здатна Росія відрізати Україну від моря

Росіяни продовжують атакувати Одещину, однак відрізати Україну від моря Росія не зможе. Для цього у ворога бракує як сил, так і засобів, тож атаки на Одеську область мають на меті залякування та спроби підірвати морську складову української економіки, передають Патріоти України.

На тлі ударів РФ по Одещині Україна нарощує у регіоні протиповітряну оборону. Про ситуацію в інтерв'ю OBOZ.UA розповів військово-морський експерт, оглядач журналу Defense Express, науковий співробітник Національного військово-історичного музею України Володимир Заблоцький.

Росія не зможе відрізати Україну від моря, переконаний експерт

"У ворога немає ані сил, ані засобів, ані нічого іншого. Це не більше ніж залякування. Це спроба знищити морський складник нашої економіки – після того, як ми прорвали морську блокаду, як відновили сполучення із зовнішнім світом, відновили експорт та імпорт морем. Противник більше не може нічого вдіяти. Його кораблі більше не можуть атакувати судна, бо вони йдуть водами Болгарії, Румунії, Туреччини. У разі атаки це означатиме війну з НАТО", – пояснив Заблоцький.

Єдина можливість для росіян спробувати вдарити по українському експорту та імпорту, що здійснюється морем, – це завдавати ударів по портах Одещини.

"Коли судна заходять в порти Одеси – так, вони намагаються щось зробити. Але й ми не пасемо задніх. Ми посилили ППО та ПРО. Не відкидаю, що в цьому регіоні з’явилися нові системи Patriot чи SAMP/T. Офіційно про це не повідомляється, але вочевидь, там вже працюють засоби протиповітряної оборони. Противник зазнає відчутних втрат. Але він не може цього визнати, адже в пітерському підворітті так не прийнято – "пацан сказав, пацан зробив". Але не виходить у пацана нічого", – резюмував Заблоцький.

"Мене не так війна вбиває, а вбиває такий тотальний дебілізм": Начштабу "Азову" Кротевич пояснив, чому не вдався контрнаступ ЗСУ 2023 року

п’ятниця, 26 липень 2024, 21:45

Начальник штабу бригади НГУ "Азов" Богдан Кротевич ("Тавр") пояснив, чому вважає невдалим контрнаступ ЗСУ 2023 року. Про це йшлося в його інтерв'ю "Українській правді", передають Патріоти України. "На п'ять ліній оборони наступати – це дебілізм. Це те...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 21:29

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...