У ворога є просування: Романенко оцінив ситуацію на фронті та вказав, у чому перевага окупантів

Російські окупаційні війська з кінця минулого року проводять стратегічну наступальну операцію, поступово просуваючись уперед. Ворог намагається прорвати нашу оборону на різних ділянках фронту, щоб закріпитися та продовжити наступ, передають Патріоти України.

Такий підхід виявився ефективним для окупантів, адже вони, використовуючи авіацію, артилерію, дрони, бронетехніку та живу силу, повільно досягають своїх цілей. Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA розповів ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Він підкреслив, що існує небезпека оточення наших підрозділів на окремих ділянках фронту, але ворог не може цього досягти завдяки протидії Сил оборони України.

"Щодо оперативного оточення, або того, що в народі називають котлами, то така небезпека завжди є. Там, де є можливість, супротивник здійснює спочатку просування вперед, потім зустрічає опір нашої оборони, намагається оминати фланги. І якщо це вдається, якщо є резерви, він намагається наростити ці флангові атаки і замкнути наші сили в тилу. Але, попри такі дії, це їм не вдається через протидію з боку Сил оборони України", – розповів Романенко.

Проте потенціал противника у всіх видах озброєння та особовому складі перевищує наш. У відповідь ЗСУ можуть протиставити лише сучасні технології та більш ефективне озброєння, якого наразі нашому війську не вистачає.

"Ми сподівалися, що після паузи з допомогою США ситуація суттєво зміниться, покращиться, але вона не змінюється. Вони захоплені своїми президентськими виборами, а Європа не може замінити американської допомоги. Тому мають місце такі дії", – зазначив генерал-лейтенант.

За його словами, хоча мобілізація в Україні набирає обертів, на цей момент вона не може повністю вирішити завдання комплектації наших підрозділів, особливо тих бригад, які ведуть бойові дії.

"Сягають 40% особового складу": У ЗСУ розповіли про колосальні втрати РФ під Вовчанськом

четвер, 25 липень 2024, 18:44

З початку наступу на півночі Харківської області окупаційні війська втратили у Вовчанську більшу частину 138-ї мотострілецької бригади та "сточили" два танкові полки - 83-й та 157-й, передають Патріоти України. Як пояснив LIGA.net речник оперативно-та...

"Можливості противника не безмежні": Командувач Нацгвардії дав прогноз, коли війська Путіна стануть в оборону

четвер, 25 липень 2024, 18:00

Командувач Національної гвардії бригадний генерал Олександр Півненко вважає, що російські війська через місяць-півтора не зможуть вести активні штурми на одразу багатьох напрямках та стануть в оборону, передають Патріоти України. "Важко. Але ж наступа...