У ворога істерика: ЗСУ знищили чотири військові склади РФ з паливом та боєприпасами на Миколаївщині та Херсонщині

Упродовж доби 6 липня Збройні сили України знищили чотири військові склади на окупованих територіях Херсонської та Миколаївської областей. Також ворог втратив багато живої сили й техніки. Як повідомляє Оперативне командування Південь у Facebook, обстановка залишається напруженою, її розвиток і динаміка - під контролем сил оборони, передають Патріоти України.

Противник продовжує тактику авіаційних і ракетних ударів. Вчора ввечері під час повітряного бою російський винищувач здійснив пуски двох крилатих ракет "повітря-повітря" по українських літаках.

"Наші літаки не постраждали, а російський Су-35 був змушений залишити зону чергування в повітрі й ретируватися", - йдеться у повідомленні.

З реактивної системи залпового вогню Град та артилерії 122-го калібру окупанти обстріляли село Лимани Миколаївської області, внаслідок чого пошкоджено дитячий садок, будівлю адміністрації громади, знищено пожежну машину місцевої територіальної громади. Постраждалих немає.

В обстріляному опівдні Широківському товаристві, де ворог пошкодив півтора десятка панелей сонячної електростанції, поранений один українець.

У районі Добрянки диверсійно-розвідувальна група до 10 осіб вранці зробила спробу проходу в тил підрозділів ЗСУ. Втрати окупантів: 5 осіб убитими і 1 - поранений. Ворог відійшов назад.

У другій половині дня 6 липня противник здійснив спробу штурмових дій у напрямку Миролюбівки. Удачі не мав і відступив.

Українські ракетно-артилерійські та авіаційні підрозділи атакували опорний пункт, місця зосередження і склади противника як у Миколаївській, так і в Херсонській областях. Підтверджені втрати противника складають: 38 окупантів, 1 танк Т-62, 2 мінометних комплекси 120-го калібру "Сани", 2 одиниці броньованої та 4 - автомобільної техніки, а також 3 склади боєприпасів на Миколаєвщині та 1 склад паливно-мастильних матеріалів в Херсоні.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...