У ворога особливий план: Армія РФ подрібнює наступальні операції по всьому фронту, щоб відволікти ЗСУ, - ISW

Росія переходить до тактики подрібнення наступальних операцій з розтягуванням їх на значну ділянку фронту. Таким чином, російське командування розраховує підтримувати постійний наступальний тиск на всьому фронті, аби не дати Силам оборони України перехопити ініціативу на полі бою, передають Патріоти України.

Водночас Росія розширила зону відповідальності центрального угруповання російських військ у Донецькій області. Про що це свідчить і що замислили у Москві, аналізували в американському Інституті вивчення війни (ISW). Так, аналітики звернули увагу на зміну завдання центрального угруповання військ РФ на українській Донеччині.

"Нещодавно російські військові розширили зону відповідальності центрального угруповання російських військ у Донецькій області, що свідчить про те, що військове командування РФ відмовилося від попереднього завдання угруповання, яке полягало в тому, щоб діяти виключно як оперативно-маневрена сила на Авдіївському напрямку", – зазначено у матеріалі ISW.

В Інституті вивчення війни констатували, що Росія обрала перехід до дрібних наступальних операцій на довгому відтинку фронту замість намагань досягти тактично значущих успіхів за рахунок відносно швидкого маневру. Так окупанти намагаються не дати Силам оборони перехопити ініціативу на полі бою, "розтягуючи" українські війська по лінії зіткнення.

"Російське військове командування наразі намагається підтримувати постійний наступальний тиск на всьому фронті, щоб не допустити переходу ініціативи на полі бою до України, і завдання центральному угрупованню військ РФ подрібнювати наступальні операції на довшому фронті більше відповідає цим зусиллям, ніж завдання угруповання досягти тактично значущих успіхів за рахунок відносно швидкого маневру", – йдеться у повідомленні.

Експерти схиляються до думки, що військове командування держави-агресорки може поставити перед центральним угрупованням військ РФ на Донеччині завдання контролювати основні наступальні зусилля Росії у регіоні.

Водночас розширення зони відповідальності центрального угруповання військ може свідчити про те, що військове командування РФ вважає малоймовірними швидкі тактичні успіхи у районі Авдіївки. З чим може бути пов'язана така оцінка – до кінця незрозуміло. Причини можуть критися як у посиленні матеріально-технічних ресурсів та живої сили з боку України, так і в тому, що у високих кабінетах у Москві скептично оцінюють спроможність центрального угруповання військ РФ виконати поставлені завдання.

При цьому аналітики звертають увагу: розширення зони відповідальності від південного заходу від Донецька до Торецька відтягуватиме російські сили і засоби від спроб досягти тактично значущого просування у районі Авдіївки.

"Центральному угрупованню військ, ймовірно, бракує резервів, необхідних для інтенсифікації операцій у районі Авдіївки до рівня, який би дозволив досягти відносно швидких успіхів при збереженні наступального тиску на Торецькому і Донецькому напрямках", – переконані експерти.

У глибокому тилу Росії згоріли три гелікоптери, котрі ворог використовував у війні проти України – ГУР (відео)

субота, 27 липень 2024, 17:23

В результаті диверсійних заходів на території Росії було уражено три ворожі вертольоти, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Зазначається, що 24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоціль...

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...