"У ворога перевага в артилерії та в особовому складі": Романенко оцінив ймовірність захоплення окупантами Покровська

Окупаційна армія продовжує просуватися до Покровська. Щоб не ув'язнити у вуличних боях, ворог може спробувати обійти місто із флангів. Але так чи інакше він намагатиметься захопити Покровськ та шукатиме можливості для цього з урахуванням свого інструментарію, передають Патріоти України.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA розповів ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко. Він оцінив ймовірність захоплення окупантами Покровська.

Генерал наголосив, що Росія має для цього досить широкий інструментарій. Це, зокрема, авіаційні бомби, боротися з якими союзники нам не допомагають.

"Вони не розв'язують питання постачання далекобійного озброєння, яке могло б бити по аеродромах і складах на території РФ. Крім того, у ворога перевага в артилерії та в особовому складі – за цим показником він кратно перевершує українську армію. Ворог має можливість проводити ротації, тому на місце знищених військовослужбовців наступного ж дня приходить така сама кількість нових", – зазначив Романенко.

Тому російська армія продовжуватиме виконувати свої завдання, незважаючи ні на що. Покровськ для окупантів наразі – основна мета, і вони до неї просуваються, наголосив генерал.

Водночас Романенко зазначив, що російська армія неспроможна одночасно активно наступати і на Покровськ, і на Селидове. Вже зараз ворог не так активно діє під Торецьком і під Нью-Йорком для нього не все так просто.

"У нас є деякі опції для стабілізаційних дій. Ми вже на початку цього шляху на Покровському напрямку", – без детальних пояснень зазначив Ігор Романенко.

Москва постаралась? Трамп пообіцяв Маску посаду в разі перемоги на виборах

субота, 7 вересень 2024, 0:30

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп стверджує, що в разі перемоги на виборах він створить комісію із ефективності уряду на чолі із мільярдером Ілоном Маском. Про це повідомляє Reuters із посиланням на промову колишнього ...

"Ми стикаємося з відсутністю достатньої кількості систем ППО": Експерти пояснили, чому РФ "засипає" Київ ракетами і скільки це може тривати

п’ятниця, 6 вересень 2024, 23:58

Російська Федерація вранці 2 вересня завдала масованого удару балістикою та крилатими ракетами по Києву. Уламки впали в різних районах, повідомляється про не менше трьох постраждалих, передають Патріоти України. РБК-Україна з'ясовувало, чому росіяни ви...