У ворога перевага в живій силі: Військовий аналітик розповів про найгарячіші ділянки на Донеччині

Наразі найважча ситуація на Донеччині - на Покровському напрямку та в районі міста Часів Яр. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

Він стверджує, що у районі Часового Яру окупанти мають певні тактичні успіхи, а на Покровському напрямку ворог зосередив близько трьох бригад.

"На цьому напрямку окупанти створили перевагу в живій силі 1:3. Тобто трьом бригадам сухопутних військ країни-окупанта протистоїть фактично одна бригада Збройних сил України. І, як бачимо, протистоять успішно”, — зазначив Снєгирьов.

За його словами, просування російської армії має тактичний характер. Як він пояснив, "це кілька сотень метрів".

Перевага в живій силі окупаційних військ компенсується коштом саме тактико-технічних характеристик західного озброєння у ЗСУ. У західних реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) дальність ураження в півтора-два рази вища, ніж у радянських і російських РСЗВ, які є на озброєнні окупантів", - підкреслив Снєгирьов.

Снєгирьов додав, що нові надходження західної військової допомоги ще більше допоможуть Силам оборони України протистояти противнику.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...