У ворога почалася паніка: Сирський розповів, як ЗСУ вдалося успішно реалізувати харківський контрнаступ

Командування українських військ не очікувало, що контрнаступ Збройних сил у Харківській області буде настільки успішним. Захисники звільнили більше, ніж планували. Про це в ефірі національного телемарафону розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України.

За його словами, основною проблемою було забезпечення наступальних угруповань необхідною кількістю боєприпасів. Водночас, як додав командувач Сухопутних військ, люди, які мали досвід жорстких боїв, були готові, а відступати їм набридло.

"Ми відчували, що потрібно завдати десь такого удару, щоб ворог похитнувся і посипався. Дії наших військ були настільки швидкі і неочікувані для них, що це призвело до паніки, втрати управління, до того, що їхні військові почали тікати", – розповів командувач.

Під час контрнаступу на Харківщині українські захисники не лише захопили велику кількість російської техніки, але і просунулися значно більше, ніж планували.

"Результат, звичайно, був набагато більшим, ніж ми очікували, тому що додалась територія ще і вздовж державного кордону... Ми планували трохи менше. Кілометрів на 2 тисячі менше квадратних. Це дало значний поштовх для подальших наших наступальних дій", – сказав Сирський.

Нагадаємо: координатор міжнародних проєктів Центру Разумкова Олексій Мельник вважає, що здатність українських військ готувати контрнаступи відразу на кількох напрямках – наприклад, так було на Харківському й Херсонському, – є підтвердженням успішної тактики Генштабу. За його словами, про те, де тепер готується просування Сил оборони, стане відомо вже постфактум, тому що операція має відбуватися в режимі інформаційної тиші.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...