У ворога великі проблеми: Окупанти навряд чи зможуть провести значний наступ найближчим часом, - Інститут вивчення війни

16 квітня російські військові, ймовірно, захопили порт Маріуполь. Таку інформацію оприлюднив Інститут вивчення війни, передають Патріоти України.

Російські сили та сили ДНР оприлюднили кадри, які підтверджують їхню присутність у кількох ключових місцях на південному заході Маріуполя, включаючи і сам порт.

У повідомленні також зазначається, що українські військові не покидають свої позицій біля підприємства Азовсталь, але окупанти прагнуть змусити захисників заводу капітулювати. Але українські військові не збираються здаватися та будуть давати потужний опір ворогу.

Також Інститут з вивчення війни доповів і про ситуацію на сході України. – Російські війська продовжують скупчуватися у напрямку Ізюма та на сході України, дедалі частіше включаючи низькоякісних військовослужбовців строкової служби, паралельно з безперервними – і невдалими – невеликими атаками, – зазначається у повідомленні.

За минулу добу російські війська не захопили жодної території у напрямку Ізюма, а також у Донецькій та Луганській областях.

Повідомляється, що російські війська, які розгортаються на сході України, продовжують стикатися зі значними проблемами з моральним духом і постачанням, і, схоже, навряд чи мають намір або зможуть провести значний наступ найближчими днями.

У Великдень окупанти вдарили по центральній частині Харкова

неділя, 5 травень 2024, 14:54

У неділю, 5 травня, армія РФ обстріляла Шевченківський район Харкова. Наразі відомо про щонайменше двох поранених. Про обстріл міста у своєму Telegram повідомив мер міста Ігор Терехов, передають Патріоти України. За його словами, армія РФ вдарила по жи...

Якщо Кремль зважиться на новий фронт: The Wall Street Journal назвала естонське місто, яке може стати ціллю Путіна

неділя, 5 травень 2024, 14:50

Уряди США і Європи дедалі більше схвильовані тим, що російський диктатор Володимир Путін планує кинути виклик членам НАТО, зокрема трьом балтійським країнам, якщо зможе закінчити війну в Україні на вигідних для себе умовах. Про це пише The Wall Street ...