У Воронезькій області РФ готують евакуацію жителів 100-кілометрової зони біля кордону з Україною

Влада Острогозького району Воронезької області РФ готує евакуацію з 15 сіл та хуторів, розташованих "в межах 100 км від кордонів РФ з Україною". Про це телеграм-канал "Верстка" повідомляє з посиланням на листа районної адміністрації до місцевих керівників, передають Патріоти України.

Зокрема, йдеться про населені пункти Дальнеполуб'янського, Кривополянського, Ольшанського та Петренківського сільських поселень.

Чиновники з посиланням на "вказівку губернатора Воронезької області" просять "організувати роботу з населенням" щодо можливого розміщення у родичів, які мешкають у безпечніших районах. Також адміністрація просить з'ясувати, хто із місцевих жителів може евакуюватись на особистому транспорті. Зібрану інформацію потрібно надати до 12 грудня до місцевої єдиної диспетчерської служби з питань цивільної оборони та надзвичайних ситуацій.

Воронезька межує з Луганською областю України, територія якої на самому початку війни була зайнята російськими військами і зараз перебуває у глибокому тилу ЗС РФ. У стокілометрову зону потрапляє майже вся південна частина регіону, включаючи великі райцентри Россош та Павловськ. Сумарне населення цієї території – понад 270 тисяч осіб.

У сусідній Бєлгородській області влада забороняє відвідувати деякі прикордонні села через регулярні обстріли. Із самого Бєлгорода мешканців на добровільній основі евакуювали вглиб країни, наприклад, у Підмосков'я.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...