У всьому винні попередники: Зеленський розповів, чому Україна не отримає вакцину від COVID-19 у числі перших

Президент України Володимир Зеленський визнав, що Україна не отримає вакцину від коронавірусу в числі перших, що пов'язано з втратою позицій країни. Про це він сказав в інтерв'ю The New York Times, повідомляє прес-служба глави держави, зазначають Патріоти України.

"Я зіткнувся з тим, що втрачені позиції України в світі і Європі з точки зору пріоритетності країн. Ми не входимо в список країн, які першими отримують вакцину. Я не знаю, скільки десятиліть втрачено за час незалежності, але це є, і я визнаю цей факт", - заявив пан Зеленський.

Він додав, що зараз США і Велика Британія могли б дуже сильно вплинути на те, щоб Україна була серед тих країн Європи, які отримають вакцину першими. Президент зазначив, що російську вакцину "Супутник" вже пропонують в українському інформаційному просторі - Росія використовує для цього телеканали, зокрема українські, які є союзниками політики Російської Федерації, і це частина інформаційної війни.

"Звичайно, пояснити українському суспільству, чому, якщо Америка і Європа не дають тобі вакцину, ти не повинен брати її в Росії, - будь-якій людині, яка помирає, пояснити це неможливо. Інша справа, що ми не повинні допускати того, щоб Україна приймала російську вакцину, яка не пройшла всі випробування", - підкреслив Зеленський.

Президент запевнив, що Україна буде рятувати своїх людей і боротися за те, щоб партнери надали вакцину, яка підтверджена - Moderna, Pfizer, AstraZeneca.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...