У виробника улюблених гаджетів українців великі проблеми: Xiaomi потрапила під санкції США

Американських інвесторів забов'язали позбавитись акцій підсанкційних компаній

В Америці ввели економічні санкції проти дев'яти китайських компаній, зокрема виробника мобільних телефонів Xiaomi. У розширений санкційний список адміністрації президента Дональда Трампа увійшла також авіабудівна компанія Comac, повідомляється на сайті Міноборони США, зазначають Патріоти України.

Компанії, які потрапили під санкції, підозрюють у співпраці з військово-промисловим комплексом Китаю. Американських інвесторів зобов'язали позбутися активів цих компаній до 11 листопада 2021 року.

Також вводять візові обмеження для громадян Китаю, які входять у керівний апарат держпідприємств, а також чиновників Комуністичної партії країни та флоту.

Санкції спрямовані проти тих, хто "відповідальний або брав участь у широкомасштабному будівництві або мілітаризації спірних форпостів у Південно-Китайському морі".


"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...