У вироку - завдав моральної травми поліцаям Х*йла: У Росії активіста ув'язнили за акцію з лялькою "Военный преступник Пыня"

У Пермі засудили трьох активістів, які восени 2018 року провели акцію з манекеном президента Володимира Путіна. Про це повідомила правозахисна організація “Апологія протесту”.

У листопаді 2018 року активісти встановили в центрі Пермі манекен Путіна з написом

«Лжец

Военный преступник Пыня В.В.».

Пізніше в мережі було опубліковано відео, на якому люди у формі затримують людину в масці Путіна, потім манекен в цій же масці прив’язують до стовпа.

Один з поліцейських у своїх свідченнях заявив, що зазначена лялька дискредитувала владу, а Путін є гарантом Конституції. Він також поскаржився, що нібито отримав моральну травму-у нього піднявся тиск.

Експертиза МВС не знайшла в акції розпалювання ненависті, але Слідчий комітет замовив ще одне дослідження. У підсумку експерти виявили в діях сибіряків мотив політичної ворожнечі і образу прихильників президента.

У підсумку суд звинуватив у хуліганстві трьох учасників акції. Олександр Шабарчин отримав два роки колонії, Данило Васильєв – рік умовно, Олександр Еткін виправданий. Згодом Пермський крайовий суд замінив Олександру Шабарчину реальний термін на умовний. Він провів у слідчому ізоляторі 78 днів.

Перші F-16 будуть в Україні влітку: Мельник назвав їхнє головне завдання

неділя, 19 травень 2024, 9:40

Перші зразки винищувачів F-16, які Україна може отримати влітку, дадуть змогу більш ефективно вирішувати поточні проблеми на фронті. Зокрема, за допомогою F-16 може знищуватися російська авіація, що атакує Україну керованими авіабомбами. Таку думку в е...

Міністр оборони ФРН Пісторіус терміново запросив ще 3,8 млрд євро для України, до практично повністю розписаних 7,1 млрд з держбюджету-2024

неділя, 19 травень 2024, 9:23

Німеччина упевнено утримує лідерство серед європейських країн за обсягом фінансування оборони України. Журналісти вказують, що із наявних 7,1 млрд євро, які уряд Німеччини виділив на військову підтримку України цього року, майже все розподілено, лише 3...