У загарбників зранку не заКАБилось: ЗСУ збили чергову російську "пташку". Сім російських Су-34 і Су-35 за неповні чотири доби

Повітряні сили ЗСУ 21 лютого о 7.30 повідомили про чергову повітряну перемогу над окупантами, збито винищувач-штурмовик Су-34, вочевидь при черговому скиданні КАБу на Україну. Загалом протягом чотирьох останніх днів армія РФ зменшилася на сім повітряних суден.

Про свіжу перемогу Повітряних сил ЗСУ повідомив командувач Микола Олещук. "Цього разу можу сказати, що льотчику Су-35 пощастило – зманеврував і більше не ризикує. А от екіпаж Су-34 приєднується до нашої рубрики "Вечного полета, братья". Маю гарні результати об’єктивного контролю, щоб ніхто не сумнівався", — написав генерал у соцмережу.

Про обнадійливу тенденцію напередодні в ефірі телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Офіцер зауважує, що більш доцільно знищувати самі літальні апарати, з яких ворог запускає КАБи. Адже за добу ворог може запускати по сто керованих авіаційних бомб.

"Зайдіть трохи далі в минуле. Кілька місяців тому теж було шість літаків, вже на південному напрямку - Одеська, Херсонська області. Пам'ятаєте, С-24, Су-34, Су-35 - теж були знищені завдяки успішним діям Повітряних сил. Плюс така ціль, як А-50 і Іл-22 - це взагалі вперше в історії. Тому звичайно Повітряні сили мають інструменти, які допомагають нам діставати ворога на великих відстанях. Єдине - таких інструментів потрібно значно більше", - наголосив Ігнат.

За його словами, Повітряні сили роблять все можливе, щоб зменшити кількість авіаударів керованими авіабомбами. Також Ігнат каже, що на північному, південному чи східному напрямку після падіння російських літаків певний період окупанти не наважуються підлітати ближче.

"Противник прекрасно розуміє. що його можуть дістати. Вони вже так нахабно себе не ведуть, літають менше. Особливо вчора активність ворожої авіації була значно меншою", - додав він.

Нагадаємо, у суботу, 17 лютого, українські оборонці знищили три російські літаки на сході України: два винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35. Ворожі судна було знищено, коли вони атакували позиції Сил оборони України.

Вранці у неділю, 18 лютого, підрозділи Повітряних Сил збили російський винищувач Су-34.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...