У запасі близько 1000 ракет: У Повітряних силах попередили про можливі провокації РФ на Новий рік

Російська Федерація в Новий рік здатна влаштувати провокації чи нові обстріли України, не став виключати представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Однак він наголосив, що робити прогнози зарано, передають Патріоти України.

Ігнат нагадав: у ніч на 1 січня 2023 року Росія атакувала нашу країну дронами-камікадзе Shahed іранської розробки. Їх було 45 – на той час це була рекордно велика кількість. Зараз, на жаль, цей рекорд уже побито, зазначив речник Повітряних сил (в одну з нічних атак агресор запустив по Україні 75 БПЛА).

Він підтвердив згадку телеведучої про те, що ворог накопичив певну кількість ракет. Приблизно 100 високоточних далекобійних ракет країна-терорист Росія може виробляти за місяць. Запас противника може наближатися до 1000.

"Ми бачили останні дані від ГУР – це 870. Але минув уже деякий час, можливо, і до 1000 вони можуть мати цих ракет. Йдеться про балістичні, аеробалістичні, а також крилаті ракети", – заявив Ігнат.Робити якісь прогнози щодо того, до чого готується ворог, не варто, упевнений військовий. "Але ми маємо готуватися до будь-яких провокацій. Зрештою, Повітряні сили працюють 24/7", – зазначив він.

Нагадаємо: українські військові повідомляли, що минулого Нового року (у ніч із 2022 на 2023-й) захисники нашого неба ліквідували всі 45 дронів, випущених окупантами.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...