У заступника голови Харківської облради знайшли паспорт РФ: ДБР вимагає відсторонити його від посади

У заступника голови Харківської обласної ради виявлено паспорт громадянина країни-агресорки Російської Федерації. Державне бюро розслідувань звернулося до Харківської обласної ради з метою відсторонення його від посади, передають Патріоти України.

В пресслужбі ДБР ім'я чиновника не назвали. Однак видання Obozrevatel з посиланням на власні джерела пише, що йдеться про Богдана Мальованого.

У Держбюро розслідувань зазначають, що документ РФ заступник голови Харківської обласної ради отримав в 2014 році в місті Севастополь, а разом з ним також водійське посвідчення і податковий номер, який потрібен, зокрема, для сплати податків в Росії.

"ДБР звернулося до Харківської обласної ради з метою відсторонення посадової особи від посади, оскільки чиновник такого рангу має доступ до інформації, пов'язаної з обороною Харківської області та іншої, зокрема, таємної інформації", – зазначили в Бюро.

Про можливу наявність у Мальованого російського паспорта ще в лютому 2022 року писала у Facebook нардеп від Європейської солідарності Ірина Фріз. Сам чиновник тоді стверджував, що російського громадянства у нього немає.

Водночас нардеп оприлюднила фотокопію заяви у Федеральну міграційну службу РФ про видачу паспорта громадянина РФ, а також скріншот з онлайн-бази МВС РФ про заміну водійського посвідчення.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...