У збитих безпілотниках Shahed знайдено запчастини з країн-партнерів України, - секретар РНБО

У збитих безпілотниках Shahed знайдено запчастини з країн-партнерів України. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону "Єдині новини" 2 червня, передають Патріоти України.

Відповідаючи на запитання, які країни допомагають Росії не просто обходити санкції, а нарощувати виробництво ракет і дронів та чи може Україна натиснути на ці країни, Данілов зауважив, що, на його думку, треба використовувати слово не натиснути, а розібратися, як так стається, що Росія, яка перебуває під санкціями, як вона може використовувати ті чи інші запчастини країн, які є дружніми до України, є її партнерами.

"З цим питанням розбираємось. Це не перший такий випадок", - зазначив секретар РНБО.

Данілов додав, що в РНБО розуміють, з чого складаються ті чи інші компоненти тих самих безпілотників Shahed. "Ми маємо в наявності майже цілий Shahed. Так сталося, що приземлили неодноразово наші військові цю залізну мерзоту, яка несе смерть нашим громадянам. Розібрали, і, на жаль, виявили там частини, які не виробляються ані в Ірані, ані в Росії. Зараз будемо дуже ретельно розбиратися з цим питанням, звертатися у відповідні інституції для того, щоб поставити крапку", - наголосив він.

Секретар РНБО зауважив, що, на превеликий жаль, свого часу, коли дехто готувався до цієї війни, було заздалегідь закуплено у компаній ті чи інші запчастини виробництва 2019, 2020, 2021 років. "Але це, тим не менш, не знімає певних процесів, які й зараз перебувають на контролі і доповідалися на засіданні Ставки верховного головнокомандувача", - підсумував він.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...