У Зеленського мобілізують "стукачів": Податкова сформувала спецпідрозділ, котрий реагуватиме на сигнали від сусідів, що хтось живе не за доходами

В Україні звірятимуть витрати і доходи деяких громадян. Тим, хто не зможе пояснити, яким чином їхні витрати набагато перевищують отримані ними доходи, будуть змушені заплатити майже 20-відсотковий податок зі своїх витрат. Для цього спеціально створять підрозділ ДПС, який займатиметься вибірковою перевіркою таких громадян, зазначають Патріоти України.

Створення такого підрозділу Державної податкової служби прописано у меморандумі з МВФ, опублікованому Мінфіном.

"До 1 грудня 2021 року ми сформуємо спеціальний підрозділ ДПС, який аналізуватиме податкову поведінку індивідуальних платників", - записано в меморандумі.

Судячи із зазначеної дати, він уже має бути створений, і не виключено, що вже приступив до виконання своїх обов'язків.Податкова амністія: в Україні будуть реагувати на сигнали від сусідів, що хтось живе не за доходамиСтворення такого органу цілком вписується у логіку проведення податкової амністії, кажуть експерти.

Податкова амністія дає можливість усім українцям, які мають незадекларовані доходи, легалізувати їх через сплату 5% податку зі своїх активів. Той, хто не захоче скористатися наданою можливістю, ризикує стати об'єктом пильної уваги фахівців із нового підрозділу.

І якщо в них буде виявлено необгрунтовані витрати, то їм доведеться сплатити вже не 5, а 19,5% податку зі своїх активів (18% ПДФО та 1,5% військового збору).

За словами голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової і митної політики Данила Гетьманцева, подібний підрозділ є у ДПС і зараз. Його працівники займаються аналізом інформації про окремих осіб, яка є в їхньому розпорядженні. На підставі цього аналізу вони роблять висновки, чи ці громадяни сплачують податки зі своїх доходів. А якщо платять, то із яких сум.

При цьому керуючий партнер ЮК "Наказ" Філіп Орлов вважає, що новий спецпідрозділ використовуватиме під час перевірки інформацію з усіх доступних джерел. Зокрема, із сигналів громадян, які можуть повідомити, що їхні сусіди живуть не за доходами. Така система, до речі, добре зарекомендувала себе в США.


"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...