У Зеленського прокоментували прогноз Столтенберга щодо війни в Україні на 2023 рік

Прогноз генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що війна росії в Україні у 2023 році буде затяжною, збігається з прогнозом, який дав глава Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов. Про це 1 січня розповів радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі Національного телемарафону, передають Патріоти України.

«Столтенберг говорить так само як інші лідери наших країн-союзників. Вони кажуть, що незалежно від терміну війни, будуть підтримувати, забезпечуючи зброєю, надаючи фінансову допомогу, гуманітарні програми. Щодо того, як глибоко розуміють війну, ресурсні можливості росії, України - про це глибше говорить Кирило Буданов. Тому що ми бачимо сьогодні, як розвивається війна, ми бачимо психологічний стан в Україні та рф» - зазначив він.

Подоляк додав, що результату, передбаченого Будановим - закінчення війни до літа 2023 року виходом на кордони 1991 року - можна досягти, якщо Україні дадуть далекобійні ракети.

Що стосується росії, Подоляк впевнений, що мобілізацію там продовжать і кордони закриють. Ресурсів для адекватного ведення війни у рф вже немає, те, що є, не може суттєво змінити позицію на фронті. Тому 2023 рік вирішить долю росії в цілому.

Читать на русском

Михайло ПодолякФото УНІАН

Прогноз генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що війна росії в Україні у 2023 році буде затяжною, збігається з прогнозом, який дав глава Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

Про це 1 січня розповів радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі Національного телемарафону.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...