У Зеленського відповіли на пропозицію МЗС РФ дозволити Україні судноплавство в Керченській протоці за визнання анексії Криму

Заяву російського дипломата назвали "черговою брудною маніпуляцією".
Андрій Загороднюк. Фото: Главком.

Міністр оборони Андрій Загороднюк назвав висловлювання російської сторони про те, що якщо Україна хоче розблокувати судноплавство в Керченській протоці, вона має визнати анексію Криму, провокацією. Про це він заявив журналістам після участі в Брюсселі під час зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО з партнерами по операції в Афганістані, повідомляють Патріоти України.

"Це провокація для того, щоб посилити тиск на Україну. Жодних дискусій щодо визнання (окупації Криму Росією. - Ред.) не буде. Про це просто не серйозно говорити", - сказав міністр.

Загороднюк зазначив, що завдання української сторони в Азовському морі - "посилювати наші можливості". "Це наш флот, наша берегова охорона, підготовка військ, нарощування можливостей", - уточнив він.

За словами міністра, питання надання можливої допомоги НАТО Україні в цьому аспекті буде на порядку денному майбутнього візиту Північноатлантичної Ради НАТО в Україну, який відбудеться наступного тижня.

Нагадаємо, 22 жовтня заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко заявив, що переговори між Україною і РФ про морський кордон можливі за відсутності спору про права "на материкову або острівну територію". Він сказав, що хорошою основою для врегулювання питання про морське розмежування між країнами могло б стати визнання Україною окупації Криму. У МЗС України цю заяву російського дипломата назвали "черговою брудною маніпуляцією".

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...