У ЗМІ назвали кандидата на посаду голови СБУ - курує силовий блок держави на Банковій

В українських ЗМІ з'явилася інформація, що вже на найближчій сесії парламенту буде призначено нового голову Служби безпеки України. Ним може бути керівник силового блоку держави в Офісі президента Роман Машовець, передають Патріоти України.

Про це повідомили журналісти видання "Телеграф", посилаючись на джерела у кулуарах. Цей кандидат має всі шанси зібрати достатню кількість голосів нардепів.

"От у Василя Малюка, якого призначено в.о. голови СБУ, такої перспективи значно менше. Однак у самому відомстві він має авторитет", – вказали ЗМІ.

Роман Машовець із 1993 року протягом 15 років служив у ЗСУ, зокрема у підрозділах ГУР. Брав участь у миротворчих місіях у Сьєрра-Леоні та Іраку. Очолюючи силовий блок як заступник голови Офісу президента Андрія Єрмака, чиновник заслужив довіру самого глави держави, який і запропонує його кандидатуру на нову посаду.

На шкільному автобусі возив окупантів у Бєлгород: СБУ затримала мешканця Харківщини (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:02

Служба безпеки України затримала 59-річного мешканця селища Козача Лопань Харківської області, який під час окупації допомагав росіянам проводити ротацію, а також привозив їм зброю та боєприпаси. Про це СБУ повідомила у четвер, 18 квітня, передають Пат...

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...