У зоні ризику п'ять областей: Селезньов спрогнозував атаки Путіна напередодні наступу ЗСУ

Країна-терорист Росія напередодні контрнаступу українських Сил оборони застосовуватиме проти нашої країни різні "спецоперації", а також ракетний терор, небезпека якого є найвищою у п'яти областях. Але на катастрофу на Запорізькій АЕС Кремль не наважиться, передають Патріоти України.

Такий прогноз в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL озвучив військовий експерт Владислав Селезньов. "Думаю, Путін використовуватиме так звані спеціальні операції, зокрема такого формату, як ми бачили – руйнування греблі в районі Нової Каховки, техногенні катастрофи", – попередив він.

Експерт також припустив, що ворог продовжить "ракетний терор" мирного населення України, насамперед у Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській та Харківській областях. Водночас він активно застосовуватиме комплекси берегової оборони "Бал", перекинуті напередодні до Брянської області Росії, дальність дії яких становить до 150 км.

"Ми бачимо, як змінилися тенденції в частині ракетного обстрілу. Путінська армія перекинула на територію Брянської області береговий ракетний комплекс "Бал". Ці ракети Х-35 не надто високоточні, але вони здатні підтримувати практику ракетного терору, який здійснюється путінською армією", – уточнив Селезньов.

Водночас експерт наголосив, що, за його оцінками, Кремль не наважиться на те, щоб влаштувати катастрофу на ядерному об'єкті або застосувати у війні проти України ядерну зброю.

"Я не думаю, що будуть провокації, пов'язані зі знищенням Запорізької атомної електростанції. Я абсолютно переконаний у тому, що Російська Федерація не використовуватиме ядерну зброю, тому що фатальні наслідки цього кроку для РФ і для Путіна особисто визначені", – наголосив він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...