У ЗСУ є два завдання під Харковом, війська РФ намагаються перешкодити їх виконанню, - експерт

Посилення обстрілів Харкова може бути пов'язано зі спробою збити темпи контрнаступу ЗСУ в регіоні, який раніше розвивався досить успішно, передають Патріоти України.

У армії України два завдання в області - відсунути ворога від обласного центру і перерізати лінії постачання російського угруповання, які йдуть через окуповані Куп'янськ та Вовчанськ. Якби такий сценарій вдався, то росіяни могли б опинитися в частковому оточенні. Заходом до сірих зон окупанти намагаються перешкодити планам української армії. Про це заявив військовий експерт Михайло Самусь.

У інтерв'ю Україна 24 він розповів про те, що посилення обстрілів Харкова навряд чи пов'язане з можливим перекиданням росіянами своїх військ з Сєвєродонецького напрямку. Швидше за все, вони намагаються призупинити контрнаступ ЗСУ в регіоні.

"Я не думаю, що так сталося. Можливо, просто відбувається ситуація, коли росіяни намагаються перебити або призупинити український контрнаступ, тому що в цьому районі українські війська досить успішно просувалися вперед", - зазначив експерт.

За його словами, контратаки сил оборони України проводяться для вирішення двох завдань. Перша - відсунути окупантів від Харкова. Друга полягає в намірі перерізати їх лінії постачання, які йдуть через захоплені Вовчанськ та Куп'янськ.

"Це просування не було просто спрямоване на те, щоб звільнити території або дійти до кордону. Завдання цього українського угруповання - відсунути від Харкова. Насправді там ще одне завдання - перерізати логістичні лінії, лінії комунікації між Росією і, наприклад, Ізюмським угрупуванням противника. Тобто ті сили, які стоять у Вовчанську, Куп'янську, які є логістичними центрами комунікацій для Збройних сил Російської Федерації, нависають над українським угрупуванням", - пояснив Самусь.

Також він додав, що якби ЗСУ вдалося ліквідувати лінії постачання противника, російські війська частково опинилися б в оточенні. Активними діями в сірих зонах окупанти намагаються зупинити контрнаступ української армії і захистити логістичні шляхи.

"Якби українці перерізали ці лінії, то це була б величезна проблема для наступаючих російських військ. Тоді б вони самі потрапили в оточення, хоча б частково. Тому дійсно такими активними діями росіяни, які зайшли до сірих зон у Харківській області, намагаються зупинити український контрнаступ і наступ на лінії постачань саме в тих районах", - підкреслив Михайло Самусь.

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...