У ЗСУ є успіх на Сватівському та Кремінському напрямках, "мобіки" йдуть в бій непідготовленими, - Гайдай

У Луганській області українські військовослужбовці мають успіх на Сватівському та Кремінському напрямках. Російські окупанти, у свою чергу, продовжують стягувати в регіон додаткові сили, передають Патріоти України.

Втім, про професійних військових з числа загарбників вже не йдеться, в основному в область звозять мобілізованих росіян, які часто стають гарматним м'ясом. Про це в ефірі телемарафону розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, путінські терористи не припиняють намагатися наступати в районі населеного пункту Білогорівка. Українські захисники стримують ворога та ламають усі його плани.

"З Донецького напрямку у Білогорівці Сили оборони постійно відбивають наступ російсько-окупаційних військ. Водночас на Сватівському та Кремінському напрямках там є успіх у наших Сил оборони", – розповів Гайдай.

Незважаючи на відсутність успіху, терористи продовжують стягувати на Луганщину додаткові сили. Проте більшість із них – нещодавно мобілізовані росіяни.

"Окупанти постійно підвозять нові сили та засоби. Здебільшого це свіжомобілізовані. Можна констатувати, що ми вже не побачимо професійних військ на полі бою. Єдине, що в них залишилося – десантники, яких перекинули з Херсонського напрямку. Решта військ росіян – зеки та частково мобілізовані", – сказав Гайдай.

Гайдай наголосив, що мобілізовані окупанти не підготовлені. Їх кидають у бій через кілька тижнів так званої підготовки, через що окупанти зазнають величезних втрат.

"Це просто цивільні люди, які переодягнуті у військову форму. Вони не розуміють взагалі, що відбувається, вони не підготовлені. Та підготовка, яка у них є – це ні про що. Професійного танкіста не підготують за 2-3 тижні, так самі і артилериста. Це переважно піхота", – зазначив голова ОВА.

Оточення Харкова можливе? Військовий експерт відповів, чи вдасться ворогові захопити місто

субота, 18 травень 2024, 9:05

Російські окупанти не мають достатньо сил для прориву до Харкова через Вовчанськ, Куп'янськ або з напрямку Луганщини. Про це сказав генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 рр. Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспрес...

Імперські амбіції не гаснуть: Більшість жителів Росії за припинення війни, але не згодні повернути захоплене

субота, 18 травень 2024, 8:45

Абсолютна більшість жителів Росії підтримують війну з Україною. Вони схвалили б рішення Володимира Путіна припинити її за умови, що захоплені території не повернуть. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на дані опитування "Левада-Центру". З вер...