"У ЗСУ не вистачає...": Нардеп від "Слуги народу" прокоментував слова Залужного щодо мобілізації жінок

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Федієнко прокоментував слова ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного щодо ймовірності мобілізації жінок у військо. Нардеп зазначив, що в Збройних силах України є багато посад, які потребують кваліфікованих кадрів, проте не пов'язані з окопами та автоматами. Про це в етері "Київ24" розповів народний депутат фракції “Слуга народу”, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки оборони й розвідки Олександр Федієнко, передають Патріоти України.

Він зазначив, що у Збройних силах України, до прикладу, не вистачає фінансистів: "Звісно, при всій повазі до жіночої військової спільноти, я багато зустрічав жінок на фронті, на різноманітних посадах. Але дійсно, у Збройних Силах України, наприклад, не вистачає фінансистів".

За його словами, бувають ситуації, коли на рахунках військової частини або бригади є кошти, проте вони не можуть витратити їх ефективно: "Чому? Бо просто не мають економіста, бухгалтера і так далі".

В контексті цього нардеп коментує: "Ми ж не кажемо про жінок, які будуть бігати в окопи з автоматами. Ми кажемо про жінок-військовослужбовиць, військовозобов’язаних, про тих, хто там буде на фронті за власним бажанням".

Варто зауважити, що відреагував Федієнко на слова колишнього головнокомандувача ЗСУ, а тепер посла України у Великій Британії Валерія Залужного. Під час розмови з журналістами в Королівському інституті міжнародних відносин він сказав, що за умов, якщо потрібно буде мобілізувати жінок для захисту Європи від повномасштабної війни, то "ми, без сумніву, зробимо це":

"Але я думаю, що насамперед ми маємо запобігти такій широкомасштабній війні в Європі, яка була у 1939 році, іншими способами й не призиваючи українських жінок".

Британія випробувала новітню ракету, яка вражає катери та дрони на відстані 6 км (відео)

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 14:18

Військово-морські сили Великої Британії 5 жовтня провели на морському полігоні у західному Уельсі випробування нової протикорабельної ракети Sea Venom («Морська отрута»). Наголошується, що реактивний боєприпас уже поставили на озброєння королівського ф...

"Вони будуть готові 1 листопада": Буданов розповів, скільки солдат із КНДР навчають для війни в Україні

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 14:03

На сході Росії перебуває близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців, які проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні. Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю виданню The War Zone, передають Па...