У ЗСУ оцінили загрозу від захоплення окупантами Крохмального

Начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо запевняє, що захоплення окупантами населеного пункту Крохмальне на Харківщині не становить загрози для сусідніх підрозділів, передають Патріоти України.

"Крохмальне - це населений пункт, у якому до широкомасштабної війни проживало 45 осіб, це, мабуть, 5 будинків. І ці будинки були зруйновані окупантами. Наша основна мета - уберегти життя українських захисників, їхні позиції були переміщені на підготовлені до цього часу запасні позиції, де вони зараз тримають оборону. Якихось загроз для сусідніх підрозділів це не несе. І я думаю, що те, що відбулось, це тимчасове явище, тому що лінія фронту щоденно зміщується", - сказав він в ефірі інформаційного телемарафону.

Фітьо зазначив, що Крохмальне раніше було окупованою територією і його відбили під час Харківського наступу. Також він розповів, що за 20 днів січня в смузі відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" (від Купʼянська Харківської області до Нью-Йорка на Донеччині) було знищено 120 ворожих танків, 218 броньованих машин та 178 гармат і мінометів різних калібрів, також 7055 окупантів було вбито або поранено.

Російські окупанти тікають у паниці, боячись згоріти живцем: Ефект від дронів-драконів просто вражаючий - CNN

неділя, 8 вересень 2024, 6:00

Британський офіцер розповів про випадки, коли російські війська, атаковані кількома такими безпілотниками, залишали свої позиції. Українські військові використовують проти окупантів вогнеметні "безпілотники-дракони" із розплавленим металом. Це – осучас...

Контрнаступ під Покровськом: ЗСУ встановили прапор України в центрі Нью-Йорка

неділя, 8 вересень 2024, 1:33

Українські військові розгорнули синьо-жовтий прапор на елеваторі в центрі селища Нью-Йорк Донецької області. Відповідні кадри опублікував портал DeepState в суботу, 7 вересня. . Зазначається, що прапор встановили бійці 2-го механізованого батальйону 5...