У ЗСУ підтвердили ліквідацію окупантів, які розстріляли військовополонених: Що кажуть у ГУР

Речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун повідомив про ліквідацію групи російських окупантів, які розстріляли полонених бійців ЗСУ під Авдіївкою. Про це Штупун заявив у ефірі телемарафону 4 грудня, передають Патріоти України.

Представник ЗСУ повідомив, що відповідні служби зафіксували факт розстрілу українських військових, які здалися в полон. Відкрито кримінальну справу і триває розслідування.

"Потім ці матеріали будуть передані до міжнародних інституцій, які займаються воєнними злочинами", – зазначив Штупун.

"І також можу підтвердити, що в ході подальших бойових дій та група російських окупантів, яка вчинила цей злочин, перестала існувати", – додав спікер захисників Таврійського напрямку. За його словами, наразі не відомо, з якого підрозділу були ці злочинці, бо тривають бойові дії.

Що кажуть у ГУР

Водночас представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов у ефірі "Радіо Свобода" не підтвердив ліквідацію російських військових, причетних до страти українських бійців у районі Авдіївки.

За словами Юсова, поки що немає також деталей, члени яких саме російських підрозділів могли скоїти цей воєнний злочин. Представник ГУР назвав таку інформацію "чутливою" та анонсував повідомлення всіх деталей у ході розслідування.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...