У ЗСУ пояснили, чи можуть мобілізованих без військового досвіду відправити на передову

У Збройних силах України розповіли, скільки часу навчають мобілізованих без військового досвіду.Про це розповів начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, передають Патріоти України.

Горбач наголосив, що насамперед до війська забирають осіб із досвідом проходження військової служби. Такі бійці можуть направлятися безпосередньо до бойових військових частин.

"Решта військовозобов'язаних запасу, які не проходили до цього військової служби, можуть бути призвані тільки до навчальних військових частин або до вищих навчальних військових закладів для перепідготовки", – зазначив представник Командування Сухопутних військ.

За його словами, підготовка триває щонайменше 1 місяць. Якщо йдеться про складніші спеціальності, то може бути і довший термін – інколи навіть понад два місяці. І тільки після цього мобілізовані направляються до військових частин.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...