У ЗСУ пояснили, чи можуть мобілізованих без військового досвіду відправити на передову

У Збройних силах України розповіли, скільки часу навчають мобілізованих без військового досвіду.Про це розповів начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, передають Патріоти України.

Горбач наголосив, що насамперед до війська забирають осіб із досвідом проходження військової служби. Такі бійці можуть направлятися безпосередньо до бойових військових частин.

"Решта військовозобов'язаних запасу, які не проходили до цього військової служби, можуть бути призвані тільки до навчальних військових частин або до вищих навчальних військових закладів для перепідготовки", – зазначив представник Командування Сухопутних військ.

За його словами, підготовка триває щонайменше 1 місяць. Якщо йдеться про складніші спеціальності, то може бути і довший термін – інколи навіть понад два місяці. І тільки після цього мобілізовані направляються до військових частин.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...