У ЗСУ показали, як український ЗРК "Бук" за 10 секунд знищує російські дрони (відео)

У мережі показали ефектні кадри бойової роботи українського ЗРК "Бук-М1" по російському безпілотнику Орлан-10 та подальшому його знищенню. Відповідне відео оприлюднили у телеграм-каналі СтратКом ЗСУ, передають Патріоти України.

Зокрема, на кадрах видно, як наш ЗРК без особливих проблем справляється із повітряною ціллю. Між запуском ракети та знищенням ворожого літального апарата минуло не більше 10 секунд.

Додамо, що армія Росії активно використовує "Орлан-10" для розвідки та коригування вогню своєї артилерії. Його, як і будь-який малогабаритний дрон, доволі важко помітити, як очима, так і на радарі. А також доволі складно збити – однак, від пильного українського ока далеко не втечеш.

Про ЗРК "Бук"

Це багатофункціональний високомобільний ЗРК середньої дальності, насамперед призначений для знищення літаків стратегічної і тактичної авіації, крилатих ракет, вертольотів та інших повітряних об’єктів.

Зенітний ракетний комплекс може застосовуватися для протиповітряної оборони військ, військових об’єктів, важливих адміністративно-промислових та інших територій (центрів) при масованому застосуванні засобів повітряного нападу, а також може бути модулем тактичної ПРО.

Керченський міст підірвали твердим ракетним паливом в еквіваленті 10 тонн тротилу – російські ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:32

Для підриву Керченського мосту у жовтні 2022 року використовувався саморобний вибуховий пристрій потужністю, еквівалентною 10 тоннам тротилу. В його основі було тверде ракетне паливо, заховане у бобіни поліетиленової плівки. Про це пише російський Коме...

Російські військовослужбовці показово увійшли на авіабазу США в Нігері, котрі вояки Пентагона вимушені залишити за вимогою місцевої хунти - Reuters

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:14

Російські військовослужбовці увійшли на авіабазу в Нігері, де дислокуються американські війська. Про це у четвер, 2 травня, повідомляє Reuters з посиланням на анонімного високопоставленого представника американського оборонного відомства. За його слова...