У ЗСУ попередили, що РФ може атакувати Україну новими іранськими дронами

Країна-агресорка Росія на фоні швидкого зниження кількості ракет може шукати нову зброю, якою битиме по Україні. Новою загрозою для нашої держави можуть стати іранські дрони-камікадзе Miraj-532. РФ може домовлятися з Іраном про такі поставки. Про це розповіла речниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Цілком ймовірно, що вони (дрони – ред.) можуть бути в Україні. Ми розуміємо, що на тлі певної нестачі ракет, критичної їх кількості, доведений до такої межі ворог може вишукувати нові засоби ураження, в тому числі домовлятися з партнерами про такі поставки. Наразі ми не фіксували нічого такого", – зазначає Гуменюк.

Вона наголосила, що українські фахівці зараз вивчають характеристики іранських дронів Miraj-532. Також Гуменюк зазначає, що помітно знизилася якість безпілотників, які країна-агресорка Росія останнім часом застосовує проти України. За її словами, на це, найімовірніше, впливають саме запроваджені проти РФ санкції.

Проте недооцінювати ворога не варто, додала Гуменюк. Вона зазначає, що нинішня поведінка російських окупантів вказує на вишукування ними нових способів ураження на дистанції. Зараз російські загарбники збирають інформацію про те, яке ураження буде найбільш ефективним, сказала речниця.

Дрони-камікадзе Miraj-532 – що про них відомо

Дрон Miraj-532 може нести до 50 кг вибухівки і підривати цілі на відстані до 450 кілометрів. Безпілотник може злітати з транспортного засобу і здатний досягати висоти 3657,6 метрів.

Такий безпілотник може перебувати у повітрі до 3 годин. Ще одна його особливість у тому, що його можна дуже швидко і легко зібрати та підготувати до польоту. Про те, що в Ірані представили новий дрон-камікадзе Miraj-532, іранські ЗМІ повідомили 9 квітня 2022 року.

"Продовжує вважати": Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше

субота, 4 травень 2024, 9:50

Російський лідер Володимир Путін відчуває "параноїдальний страх" через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у світі. Саме це змусило його витрачати історично рекордні суми на мілітаризацію РФ. Таку думку висловила директорка Національної розвідки США...

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...