У ЗСУ повідомили, що на двох напрямках фронту змінилася ситуація

На Оріхівському та Придніпровському напрямках російські окупанти минулої доби значно збільшили кількість атак на позиції ЗСУ, але у результаті втратили багато озброєння та техніки, в том числі 18 танків та 16 артилерійських систем, передають Патріоти України.

За даними прес-служби Сил оборони півдня України, протягом доби отримано підтвердження про те, що кількість особового складу противника зменшено на 144 особи. Також ворог втратив 64 одиниці озброєння та військової техніки. Зокрема, це 18 танків, 16 артилерійських систем, дві бойові броньовані машини, 17 одиниць автобронетехніки, мотоцикл, дві станції радіоелектронної боротьби. Також пущено на брухт камеру відеоспостереження ворога, два БПЛА, чотири човни та одну одиницю спецтехники.

Також йдеться, що на Оріхівському напрямку окупанти здійснили на позиції ЗСУ десять штурмів, при цьому напередодні, 7 червня, у цій зоні було лише дві ворожі атаки. На лівобережжі Дніпра, на тимчасово окупованій Херсонщині агресор вчора здійснив два штурми у районі населеного пункту Кринки, що вдвічі більше, аніж 7 червня. За даними Сил оборони, зазнавши втрат, вчора та сьогодні, окупанти відійшли на свої вихідні позиції.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...