У ЗСУ розкрили деталі масованого удару з боку РФ: Скільки знищено ракет та дронів

Сьогодні вночі було зафіксовано 44 ворожі повітряні цілі, 43 з них знищено. Про це повідомляють Повітряні сили України у середу вранці, 30 серпня. "Знищено усі 28 крилатих ракет та 15 із 16-ти ударних БПЛА", - сказано в повідомленні, передають Патріоти України.

Зокрема, 28 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55 були випущені з 11 літаків стратегічної авіації Ту-95МС з Каспію та району Енгельса. Також 16 ударних БпЛА типу Shahed-136/131 запущено з південного та північного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Курськ).

"Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищено усі 28 крилатих ракет та 15 ударних БПЛА типу Shahed-136/131 у межах Київської, Черкаської, Одеської та Миколаївської областей",- зазначають в Повітряних силах.

В повідомленні сказано, що по маршруту слідування ракет та дронів у низці областей України працювала протиповітряна оборона. До відбиття повітряного нападу було залучено зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження.

Як повідомляє прес-служба Сил оборони півдня України, вночі ворог здійснив чергову масовану атаку, запустивши спочатку ударні безпілотники типу Shahed-136.

"В нашій зоні відповідальності знищено п’ять дронів: три над Миколаївщиною та два - над Кіровоградщиною", - розповіли у прес-службі.

Пізніше, з використанням стратегічної авіації, з акваторії Чорного моря росіяни атакували Одещину ракетами повітряного базування, імовірно, Х-101/Х-555/Х-55. "Вісім ракет було знищено силами протиповітряної оборони та Морської охорони над морем. Влучань та руйнувань не допущено", - йдеться у повідомленні.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...