У ЗСУ розповіли, скільки іранських дронів-камікадзе було збито і які цілі вони найчастіше атакують

Українські сили протиповітряної оборони збили вже 16 іранських дронів-камікадзе, які Росія використовує у війні проти України. При цьому масово російські військові їх ще не почали використовувати, передають Патріоти України.

Про це в ефірі телеканалу "FreeДом" повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. За його словами, використовуючи дрони-камікадзе, росіяни економлять крилаті ракети для зимового періоду.

"Починаючи з 23 числа Росія регулярно направляла дрони-камікадзе на Миколаївську і Одеську області. Близько 16 таких дронів нашими силами ППО було збито. Хоча не можна сказати, що це масове застосування цих баражуючих боєприпасів – це більше пристрілка і вивчення можливостей нашої протиповітряної оборони", – сказав Ігнат.

Він зазначив, що при цьому українські фахівці здобувають новий досвід і підвищують свою кваліфікацію. Також, за його словами, Україні будуть надані засоби для боротьби з такими безпілотниками.

Водночас Ігнат пояснив, що безпілотники не замінять росіянам крилаті ракети, які вони бережуть для зимового періоду і ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури, але вони також небезпечні.

"Можливо, не всі іранські дрони долітають до своїх цілей, але ціль видима. Вони летять зі швидкістю 120 км/год, радіолокаційно вони слабо помітні, але помітні. Дуже сильно гуде, можливо, не завжди точно потрапляє в ціль. Але яка б не була зброя – це зброя, і вона може потрапляти в цивільні об'єкти", – наголосив Юрій Ігнат.

Він зауважив, що Росія закупила ці дрони не так для ураження цивільних цілей, як для виявлення і знищення західного озброєння на позиціях.

"Це високоточні боєприпаси, їх використовують, щоб вражати наші системи ППО. А також ту західну зброю, яку нам надали партнери. Мета – щоб знищувати важливі об'єкти", – підкреслив Ігнат

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...